Sosyal Medya

Güncel

Darbeden yargılanan askere babasından ’kafana sık’ mesajı

Nuri Kıyak’ın darbe gecesi babasıyla yaptığı mesajlaşmada, babasının "birazcık onurun haysiyetin varsa kafana sıkarsın" dediği ortaya çıktı



Bolu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruÅŸturması kapsamnda tutuklanan ve haklarında hazırlanan 68 sayfalık iddianamenin ardından yargılanmaya baÅŸlayan tutuklu eski Bolu 2. Komando Tugay Komutanı ve sözde Bolu ve Düzce Sıkıyönetim Komutanı TuÄŸgeneral Ä°smail GüneÅŸer, Yarbay Veli Ceylan, Yüzbaşı Nuri Kıyak ve tutuksuz 7 askerin bugün de duruÅŸmalarına devam edildi.

DuruÅŸmada savunma yapan Nuri Kıyak’ın savunmasının ardından mahkeme baÅŸkanı Kıyak’ın babası Hüseyin Kıyak ile yaptığı whatsapp mesajlarını okudu.

"BÄ°RAZCIK ONURUN, HAYSÄ°YETÄ°N VARSA KAFANA SIKARSIN"

15 Temmuz gecesi babasına "sakın dışarı çıkmayın" ÅŸeklinde ki mesajına babasının, "Sen hangi yüzle bana mesaj çekiyorsun. Birazcık onurun, haysiyetin varsa kafana sıkarsın. Senin kaderin benim ellerimde" diye cevap verdiÄŸi ortaya çıktı.

Mahkeme baÅŸkanının "neden baban böyle ÅŸeyler söyledi?" diye sorması üzerine Nuri Kıyak, "Babamla aramız iyi deÄŸildi. EÅŸimle de evlenmemi istemiyordu, uzun süredir konuÅŸmuyorduk" dedi.

Mesajların okunmasının ardından Nuri Kıyak’ın duruÅŸmada bulunan yakınlarından, "kahretsin" sesleri yükseldi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.